Project omschrijving

Rots en water

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Een beetje rots en een beetje water 

Wij, Peter en Willemijn, richten ons vooral op het basisonderwijs. Wij zijn op verschillende vlakken werkzaam en werkzaam geweest in het basisonderwijs, waaronder als leerkracht/intern begeleider . Door deze pedagogische achtergrond hebben wij een goede basis om deze trainingen te verzorgen. Ook coaching van volwassenen is een onderdeel van ons werk.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en welke kosten verbonden zijn aan deze training? Neem dan contact op, zodat we samen kunnen bepalen wat u, uw groep of uw school nodig heeft en wat wij daarin kunnen bieden.

Waarom Rots en Water met de hele groep?

Het liefst geven wij Rots en Water aan de hele groep van de basisschool i.p.v. aan kinderen die opvallen. In een groep is een bepaalde dynamiek. Iedereen in de groep maakt daar deel van uit. Als de hele groep meedoet, inclusief de leerkracht, wordt de hele groep eigenaar van het gedrag en de spanningen die in de groep spelen. Zo kunnen kinderen die sterker zijn in het weren van ongewenst gedrag anderen steunen. Ook kunnen ze samen zorgen dat gangmakers afgezwakt worden en geholpen worden om de focus op andere zaken te richten. Een stabiele groep krijg je door met iedereen te werken. Uiteraard is training in kleine groepen mogelijk. Dit is dan meer gericht op algemene situaties dan directe klassensituaties. Al komen deze zeker terug in de trainingen. Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden. 

MOGELIJKHEDEN

Rots en water trainingen beginnen vanaf 8 lessen, maar 12 lessen verdienen de voorkeur om het programma tot zijn recht te laten komen. Minder lessen doet afbreuk aan het programma en zal ook niet aangeboden worden. Tijdens de lessen voor de hele groep op de basisschool, is het verplicht dat de leerkracht volledig meedoet. Daarnaast is het van belang dat andere personeelsleden op de hoogte zijn, zodat ze snappen wat een kind aan het doen is wanneer hij/zij de technieken uitvoert. Het is mogelijk een teamles toe te voegen. Dit is GEEN les om zelf rots en water te geven. Het team kan ook kiezen om bij de ouder-kindavond aanwezig te zijn.

De inhoud van het programma wordt samengesteld op basis van de hulpvraag.

Er is altijd een intake vooraf en na les 1 of na uiterlijk les 2 volgt een ouder-kindavond.

Bij kleine groepen, tijdens lestijd, is het wenselijk dat de betreffende leerkrachten minimaal 1x kunnen kijken en meedoen tijdens de training.

Peter en Willemijn zijn beide bevoegd leerkracht PO en hebben ruime ervaring in het onderwijs op gebied van zorg, onderwijs etc. Zij kunnen alleen, samen of met andere trainers worden ingehuurd. Afhankelijk van de hulpvraag. Er wordt altijd gewerkt met gecertificeerde rots en water trainers, opgeleid door het Gadaku Institute.

Voor meer informatie over de trainingen en inhoudelijke mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Het is mogelijk om individueel met uw kind te werken of in kleine groepen. Uw kind krijgt een intensieve training in minimaal 8 lessen om sterker te worden in het maken van keuzes, weerbaarheid te verhogen en focus van uw kind te versterken. Tijdens een training individueel is het verplicht dat er een ouder aanwezig is.

Ook is het mogelijk om een ouder-kind training te volgen. Moeder-dochter, vader-zoon etc. Ook stiefouders is mogelijk. Ouders en kinderen leren samen elkaars grenzen te ontdekken op ene veilige manier en d.m.v. oefeningen en spelletjes elkaar te respecteren.

Voor mogelijkheden en inhoudelijke invulling kunt u contact opnemen.

Individuele trainingen voor volwassen is gericht op weerbaarheid, focus, lichaamshouding en het mentaal sterk maken. Samen met de trainer ga je op zoek naar grenzen en leer je hoe je grenzen kunt aangeven. Ook zelfverdediging is een mogelijk onderdeel van het programma. Tijdens de intake wordt de hulpvraag duidelijk en zal het programma daar op worden samengesteld.

Peter en Willemijn zijn gecertificeerd Rots en Watertrainer en daarnaast bevoegd leerkracht PO. Zie voor overige informatie over de ruime werkervaring op de pagina’s van Peter en Willemijn zelf.

Beschikbaarheid onder voorbehoud.

Neem contact op voor mogelijkheden.

Neem contact op

Peter Sterke:

peter@sterkegroep.nl

0650658227

Willemijn Sterke:

W.sterke@sterkebegeleiding.nl

0640369350

Aanvragen aan Peter en Willemijn zijn via beide contacten bereikbaar. Peter en Willemijn doen de trainingen altijd in overleg met elkaar.

Heeft u binnen 12 uur geen reactie ontvangen, neem dan contact op. Er is mogelijk iets misgegaan.